Not Tutmak İçin Not Defteri Neden Önemli? – Outliers Notebook TR
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!

Not Tutmak İçin Not Defteri Neden Önemli?

tarafından tarihinde yayınlandı.

Hem dinleme hem tekrar etmek için not tutmak özellikle yeni bir şeyler öğrenmeye çalışan kişiler için oldukça önemlidir. Öğrenmeyi seven, not alma alışkanlığı edinmiş kişilerde not defterine not almak olmazsa olmazlar arasındadır.

Not defterine not almak hem hızlı ve yararlı hem de kompakt tasarımlara sahip not defterleri ile oldukça pratiktir. Bir şeyleri not almak istediğimizde, bir anda yazmak istediğimiz zaman dilimlerinde not almak isteriz. Not defterleri her zaman imdadımıza yetişen defterler arasındadır. Çizgisiz not defteri, çizgili not defteri gibi çeşitli seçeneklere sahip not defterleri “ilham geldi bir dakika” dediğimiz her an yanınızdadır. Hızlı notlar almak için, not defterleri en yararlı kırtasiye ürünleri arasındadır. Hazır fikirlerinizi hızlıca yakalamak, kimi zaman Outliers App'ten faydalanmak ve size notlarınızı hatırlatmak için not defterleri görevine her daim hazırdır!

Not defterine not almak her zaman ileriye dönüktür. Tuttuğunuz notları hatırlamak istediğinizde not defterinizi açarak okumak her zaman ayrıcalıklıdır.

Kontrol sizdedir! Notlarınızı istediğiniz sayfalara hatırlayabileceğiniz şekilde yazmanıza, kendi planınıza göre notlarınızı sıralamanıza imkan tanır. Bu nedenle aynı zamanda hem size özel hem de güvenlidir.

Not Tutma Teknikleri;

  • Tam cümleler değil, cümleler yazın.

İhtiyacınız olan anahtar kelimeleri, not defterinize eklemeniz yararınızadır.

  • Kendi kelimeniz ile not alın.

Not defterinize başka arkadaşlarınız tarafından notlar eklenmesine izin vermeyin çünkü kendi kelimeleriniz olmadan not almanız demek hatırlama ihtimalinizi düşürecektir. Anlayacağınız şekilde notlar almanız her zaman yararınızadır.

  • Notlarınıza başlıklar, alt başlıklar ekleyin.

Başlıklar ve alt başlıklar not defterlerinizdeki notlarınızı hatırlamanıza her zaman yardımcı olacaktır.

  • Notlarınızı renklendirin!

Not defterlerinizde yer alan ana başlıkları renklendirerek ilgi çekici hale dönüştürün sıkıcılıktan uzakta olun, başlıklarınızı renklendirmek için marker kalem kullanın. Her zaman aydınlatıcı metinleriniz sonra gelen alt başlıkları ve açıklamaları destekleyecektir.

Not Defteriniz İçin Yaratıcı Olun Onları Çöpe Atmayın!

  • Not defterlerinizi günlük olarak kullanın!

Onları eski bir günlük olarak rutin planlarınızı kaydettiğiniz günlükleriniz olarak kullanabilirsiniz.

  • Gün içerisinde öğrendiklerinizi not edin!

Öğrendiklerinizi tazelemek, becerilerinizi geliştirmek için birçok siteden yararlanabilirsiniz. Bu siteler bol bol not almanıza yardımcı olurlar.

  • Hayallerinizi, rüyalarınızı kaydedin!

Rüyalarınızı, hayallerinizi not defterlerinize not edebilirsiniz. Hedefleriniz, hayalleriniz size doğru yolda emin adımlarla ilerlemenize yardımcı olacaktır. Rüyalarınızı hatırlamak, zihninizi canlı tutacaktır. Böylelikle rüyalarınızı bile analiz edebilir hale gelebilirsiniz.

  • Planlayıcı olarak kullanın!

Not defterlerinizi planlayıcılarınız olarak kullanabilirsiniz.

  • Blogunuz için kullanın!

Blog yazmak zor iştir. Kimi zaman çılgın bir hobidir. Kimi zamanda işle ilgili tüm olasılıkları ve sonları düzenlemenize yardımcıdır. Yazı fikirlerinizi not edebilir, grafik tasarımlarınızı çizebilir, sosyal medya şifrelerinizi bile not edebilirsiniz.

  • Dil öğrenmek için faydalanın!

Not defterlerinizi kullanmak için hemen bir dil öğrenmeye başlayın. Not defterlerinizi yeni bir dil öğrenirken kelime hazineniz olarak kullanabilirsiniz.

  • Seyahat anılarınızı kaydedin!

Rotanız çok iddialı olmayabilir bunun için küçük not defterini yanınıza alarak tüm anılarınızı unutmamak için kaydedebilirsiniz.

  • Yazı çalışması yapın!

Deneyin, denemekten zarar gelmez yazın, silmeyin, geliştirin! Pratik yapmak sadece size ilham vermekle kalmaz, ilerlemenizi görmenizi kolaylaştırır.

  • Onları en iyi ders, en iyi kahve arkadaşına dönüştürün!

Notlarımız olmadan öğrenmeyi hayal etmek özellikle şu zamanlarda oldukça zordur. Günlük koşuşturmalarımız arasında, unuttuklarımızı bize hatırlatan not defterlerimiz, ayrılmaz parçamızdır. Bazen market alışveriş listemizin yer aldığı not defterleri, bazen ise öğrencilik hayatımızın bir parçasıdır. Bazen en iyi kahve bazen ise en iyi ders arkadaşıdır. Fakat her öğrencinin not alma yönetimi farklıdır. Bazı öğrenciler her şeyi not defterine yazarken bazı öğrenciler not tutmak için bilgisayar, tablet, telefon gibi teknolojik ürünlere yönelir.

Not defteriyle not tutmanın en önemli avantajı, her yazdığınız notun tek bir yerde elinizin altında olmasıdır. Tabi bu avantajı bilgisayar, tablet ve telefonunuza notlarınızı kaydettiğiniz de dezavantaja çevirme ihtimaliniz oldukça yüksek, yazdığınız notlar arasında kronolojik bir sıralama yapmazsanız kaybolmanız olası!

Not defterine not alırken değerlendirmeniz gereken 2. önemli durum ise, her konu için ayrı not defterine sahip olmanız gerektiğidir. Tutmanız gereken notlara yönelik konu başlıklarınız belli ise defterlerinizi ayırmanız yararınıza olacaktır. Kalemli olarak tercih edeceğiniz kalemli not defterleri ise sizi ayrıca kalem taşıma külfetinden kurtaracaktır. Fakat tutacağınız notları bilgisayar, tablet gibi teknolojik ürünlerinize kaydederseniz, bilgisayar ve tabletinizi taşımaya üşendiğiniz zamanlarda not almaya devam edemeyecek olmanız ve eski notlarınızı kontrol edemeyecek olmanız biraz canınızı sıkabilir. Bu nedenle not defterlerinizi, uygulaması bulunan defterlerden tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Akıllı not defterleri ile bulut tabanlı senkronizasyonu destekleyen, teknoloji ve not defteri arasında köprü vazifesi gören not defterleri her ihtiyacınız olduğunda yanınızda!

 

 

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →



Yorum Bırakın

Yorumlar yayınlanmadan önce uygunluk açısından kontrol edilmektedir